Haluan kuorruttaa elämäsi rakkaudellani

[avatar]

Nuori työkaverini kertoi somepäivityksessään ottaneensa tavoitteeksi elämässään kuorruttaa itsensä hyvillä tyypeillä. Se pysähdytti. Mieleen tulvi monia aforismeja. ”Tärkeämpää kuin se, mitä sinulla on elämässäsi, on se, keitä sinulla on elämässäsi.” ”Tärkeämpää kuin matkasi suunta, on se, kenen kanssa kuljet.” Niinhän se on. Hyvässä seurassa tylsinkin työ sujuu rattoisasti eikä paikalla, ruualla tai juomalla ole niin väliä, kun saa olla itselleen tärkeiden ihmisten kanssa.

Kun ajattelen elämän kuorruttamista hyvillä tyypeillä, mietin ystäviäni, heitä, joille jaan elämääni viestein ja kasvokkain. Hyvät ystävät tuovat elämääni iloa ja turvaa, syvällisyyttä ja keveyttä. Viisaiden ystävien kanssa kasvan itsekin paremmaksi ihmiseksi. Yhteinen nauru tuo lisää ikää elämään ja parantaa sen laatua.  Yhdessä jaetut kyyneleet keventävät kulkuani. Aikuisten lasteni kanssa olemme kuorruttaneet ja yhä kuorrutamme toistemme elämää monin tavoin.

Lasken elämäni kuorrutteen hyviksi tyypeiksi myös ne ihmiset, joilta voin oppia uutta, jotka johdattavat minut ajattelemaan uudella tavalla ja joiden innostus tarttuu. ”Jos tunnen olevani älykkäin ihminen huoneessa, olen väärässä seurassa” sanoo yksi aforismi (tai olen vaan väärässä, sanon minä). Erilaiset ja eri tavalla ajattelevat ihmiset haastavat minunkin ajatteluani. Heidän seurassaan kuplani saa terveellistä tuuletusta.

Elämäni kuorrutuksen tärkein koriste on tietenkin rakastettuni, Hän, jonka kanssa jaan elämäni. Parisuhteen laatu onkin tutkitusti määräävin yksittäinen tekijä elämän onnellisuutta ajatellen. Rakastava kumppani kuorruttaa elämääni monin tavoin. Hän on elämäni turvasatama ja huvipuisto. Sekä arki että juhla saavat Hänen mukanaolostaan herkullisemman kuorrutteen. Mutta Hänen osuutensa kattaa vasta 50 % suhteestamme. Loppu on minun vastuullani.

Miten eläisin, katsoisin, kuuntelisin ja puhuisin niin, että olisin sellainen tyyppi, jonka joku haluaisi mukaan elämänsä kuorrutukseen? Miten kuorruttaisin ympärilläni olevien elämää hyvillä asioilla, ilolla, lämmöllä ja joskus erilaisuudellani?

Miten kuorruttaisin armaani elämää rakkaudellani? Miten koskettaisin ja rakastaisin niin, että olisin kaunis koriste hänen kuorrutuksessaan? Koska sitä haluan: olla osa hyvää kuorrutetta toisten elämässä.

 

(Kuva Kotikokki.net)

Työroolissani olen perheneuvoja, perhepsykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti. Työssäni kohtaan ihmisiä ja suhteita rakkauden roihun eri vaiheissa. Yksityiselämässäni olen pitkästä avioliitosta leskeytynyt aikuinen nainen, joka ihmettelee ja ihastelee uuden parisuhteen alkuvaiheita. Blogeissani katselen maailmaa näistä kahdesta näkökulmasta ja niitä sopivasti sekoitellen.

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

> Blogin etusivulle

> Parisuhteenpalikat.fi-etusivulle

Top