Missä te tapasitte ensimmäisen kerran?

Me tavattiin ”hattubileissä”. Menin bileisiin ystäväni vanavedessä. Bileporukka oli minua vuotta vanhempia mutta ”semituttuja” koska suurin osa heistä oli samasta koulusta jota itse kävin. Jokaisella kutsutulla piti olla mukanaan jokin hattu tai ainakin päähine. Minulla ei tietenkään ollut mitään hattua mukanani, tulinhan mukaan vähän niin kuin kuokkavieraana. Joukossa oli yksi kundi, joka halusi kokoajan lainata hattuaan minulle ja asetteli sitä innokkaasti päähäni. Hattu oli stetson ja mielestäni se sopikin minulle aika hyvin. Hattua sovitellessa tuli samalla vaihdettua hymy jos toinenkin, tanssittiin, juteltiin ja taidettiin vähän pussatakin J.  Siitä se sitten lähti, rakkaustarina, joka jatkuu vieläkin.

Olen viime päivinä kysellyt tielleni osuvilta ystäviltäni, että missä te olette tavanneet, sinä ja rakkaasi? Jokaisen parin tarina on erilainen ja omanlainen. Rakkaus on roihahtanut heti tai pikkuhiljaa. Mielitietty oli ollut kiikarissa jo pidempään tai sitten uusi rakkaus oli löytynyt sattumalta, yllättäen. Treffejä varten tälläydyttiin huolella ja tapaamiseen mentiin lopulta vatsanpohja täynnä perhosia. Toiseen haluttiin tehdä hyvä vaikutus.

Ihania tarinoita, niitä voisi kuunnella vaikka kuinka monta yhtä kyytiä. Aivan mahtava tarina oli se kun 86 vuotias aviomies kuvaili tarkasti mitä hänen tyttöystävällään oli päällään kun he olivat ensimmäisen kerran tavanneet. Itselle merkitykselliset ja tärkeät asiat pysyvät mielessä läpi elämän. Sitä nämä tarinat todistavat.

Kasvoille ilmestyy vähintään vieno hymy kun kertoja muistelee ensi kohtaamista rakkaansa kanssa. Mielen täyttävät hyvät muistot. Näistä tarinoista pitäisi tehdä kirja! Kirjan nimi voisi olla hyvän mielen kirja. Kirjaa voisi lukea aina silloin kun se toinen ottaa päähän ihan urakalla. Tai voisihan sitä lukea aina silloin tällöin muuten vain. Sen lukeminen voisi tehdä hyvää parisuhteelle tai ainakin omalle mielelle.

Tämä kirja on oikeastaan jo olemassa. Sen sivut ovat vain levällään ympäri ihmisten arkista elämää. Kirjan tekemisen voisi aloittaa vaikka kysymällä juuri sinulta, kerro missä te tapasitte rakkaasi kanssa?

 

Olen äiti kolmelle kotoa pois lentäneelle nuorellemme, rooli josta en halua edes luopua. Olen elänyt avioliitossa yli 30 vuotta saman miehen kanssa, ja edelleen ihmettelen elämää, parisuhdetta ja perheen pyörittämistä. Rakastan kevättä, kesää, luonnon kauneutta ja erityisesti merta. Eiköhän näistä löydy jotakin kirjoitettavaa :)

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

> Blogin etusivulle

> Parisuhteenpalikat.fi-etusivulle

Top