MItä vuodenvaihteesi kertoo tulevasta vuodestasi?

Missä tahdot olla, kun vuosi vaihtuu?

Jos täysin rehellisiä ollaan, niin itse tahtoisin olla kotona. Itsekseni lämpimän viltin alla hyvän musiikin tai elokuvan pyöriessä taustalla, vatsan ollessa täynnä ja kädessä kupponen teetä tai sitten se skumppalasi. Tai  jos en siellä, niin korkeintaan Malmin seurakuntatalolla hätämajoituksessa vapaaehtoisena. Joka tapauksessa kaukana valtavasta juhlinnasta ja melskeestä.

Samaan aikaan joku osa minusta kuitenkin pelkää. Pelkää, mitä se kertoisi tulevasta vuodestani, jos vietän vuodenvaihteen yksin tai kaukana tyypillisestä juhlinnasta. Luonko silloin pohjaa yksin vietetylle vuodelle? Vuodelle, joka on onnellinen, mutta kuitenkin turhan kaukana esimerkiksi läheisistäni? Pitäisikö minun kuitenkin olla käynnistämässä vuoteni sosiaalisesti ja räväkästi? Luoda pohjaa vuodelle täynnä uusia ihmissuhteita ja kokemuksia.

Kuitenkin, kun todella miettii, mitä vuodenvaihteen vietosta voi päätellä, niin huomaa sen kertovan vain sen mitä ihminen päätti tehdä juuri silloin. Ei mitään sen suurempaa tai pitkäkestoisempaa. Haaveni hiljaisesta tai vapaaehtoistyön täyteisestä vuodenvaihteesta ei tarkoita, että haaveilisin ensi vuodelta vain hiljaisuutta ja vapaaehtoistyötä. Tuleva vuoteni voi olla täynnä uusia ihmissuhteita ja kokemuksia, vaikka se alkaisikin juuri niin rauhallisesti, kuin nyt toivon.

Vuoden vaihtuminen toiseksi on määritelmä, jonka olemme itse tehneeneet. Se ei ole yhtään sen suurenmoisempi tai ihmeellisempi kuin muutkaan yöt. Ja silti se antaa samalla loistavan mahdollisuuden aloittaa jälleen kerran puhtaalta pöydältä. Älä siis turhaan mieti millainen vuodenvaihteesi kuuluisi olla tai mitä se kertoo sinusta tai tulevasta vuodestasi, vaan nauti mahdollisuudesta tehdä siitä sellainen, kuin nyt hyvältä tuntuu. Kyllä ne ensi vuoden paineet ja kasvun paikat sekä ilot ja surut tulevat sieltä joka tapauksessa. Ei murehdita turhaan huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen (Matt.6:34)

Oman näköistä ja turvallista vuodenvaihdetta, sekä siunausta ja unelmien täyteisiä hetkiä vuoteen 2017!

Tietoa

Itsekseen elävä, parisuhdettaan odotteleva ja kirkon nuorisotyönohjaajana työskentelevä transmies. Elämässäni ihmettelen ja pohdiskelen paljon, erityisesti ilmiöitä ihan arkisten asioiden takana. Tekstejäni löydät täältä joka torstai.

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

> Blogin etusivulle

> Parisuhteenpalikat.fi-etusivulle

Top