Täydellinen poikaystävä

Millainen on täydellinen pokaystävä? Sitä on kysytty koulussa monta kertaa. Jokaisen on pitänyt kirjoittaa taululle vähintään yksi täydellisen poika/tyttöystävän ominaisuus. Vastaukset ovat olleet aina samankaltaisia: luotettava, rehellinen, hauska jne., tosin ala-asteella ominaisuudet olivat enemmän ulkonäköön liittyviä asioita. Ihmiset ovat erilaisia. Jonkun mielestä täydellinen poikaystävä on kiltti ja vastuuntuntoinen, jonkun toisen mielestä taas täydellinen poikaystävä on kaikkea muuta, kuin kiltti ja vastuuntuntoinen.

Omasta mielestäni täydellinen poikaystävä on hauska, hyväkäytöksinen, kohtelias, tilannetajuinen ja tunneälyinen. Hänellä on taito sanoa oikeat asiat oikeaan aikaan. Hän on tunnollinen ja osaa auttaa tarpeen tullen. Hän osaa pitää salaisuudet, mutta uskaltaa myös avautua omista asioistaan, eikä salaile niitä minulta. Hän on viisas, lainkuuliainen, rauhallinen, oikeudenmukainen ja hyväksyy kaikki ihmiset sellaisina, kuin ovat. Hyvä ulkonäkö olisi tietysti vain plussaa.

Harmi vain, että täydellisiä poikaystäviä tuntuu olevan hyvin harvassa. Yhteenkään en ole vielä törmännyt. On vaikea tietää, kuka olisi täydellinen poikaystävä, kun kaikilla ikäisilläni pojilla tuntuu olevan kova tarve olla jotain muuta, kuin mitä todellisuudessa on, kenties kaveripaineen takia. Olen huomannut, että jos joku poika on kiltti, avulias tai kohtelias, toiset rupeavat heti puhumaan hänestä pahaa ja saattavat jopa syrjiä häntä.  Se saattaa kuulua tähän ikään, mutta se tuntuu väärältä. Ei kaikkien tarvitse olla huonosti käyttäytyviä teinejä. Jokaisen kuuluisi saada olla sitä, mitä on. Silloin täydellisiin poikaystäviin törmääminenkin olisi helpompaa.

Nuori 15 v.

Synnyin vuoden synkimpänä päivänä vuonna 1972. Nykyisin olen ainakin, äiti ja vaimo. Ja pariterapeutti, pappi ja tarinateatteriohjaaja. Täällä kirjoitan asioita, joita kohtaan työssä ja vapaalla.

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

> Blogin etusivulle

> Parisuhteenpalikat.fi-etusivulle

Top