Äijäseurassa

Perheellisenä miehenä ajattelen, että lomalla pitäisi viettää aikaa perheen kanssa. Sitten välillä pitäisi osata irtautua lapsista ja nuorista ja viettää parisuhdeaikaakin. Joskus on tärkeää livistää välillä ihan yksin jollekin omalle retkelle. Omien retkien alalajiksi lasken äijäretket, joissa seurana on samanhenkistä miesporukkaa. Yleensä kyse on mökkireissusta tai pienestä retkestä luonnon helmaan. Ne ovat kesällä tosi tärkeitä.

Joskus ajanaviettotavoista syntyy pientä kitkaa parisuhteessa ja omankin pään sisällä. Loma on aika lyhyt. Juuri nyt se on aivan loppusuoralla. On aika katsella taaksepäin, miten loman ajankäyttö sujui. Ensimmäinen huomioni on, että taas ajankäyttöni vähän harmittaa ja kaduttaakin. Silti ei ole aivan selvää, mitä tekisin toisin. Lähdin liikkeelle alkukesästä niin, että otin omaa aika ja kävin muutaman päivän vaelluksella. Siinä oli samalla äijäseuraakin. Olin välillä mielestäni perheen parissa ja yritin kohdata puolisonkin, mutta hänelläkin oli omat menonsa. Sitten nämä kaikki taas tapahtuivat vuorotellen ja päällekkäin. On ollut monenlaisia aikoja. Juuri nyt loman lopuksi on ollut aikaa tavata lasten isovanhempia. Tässä on koko ajan jotakin pientä suhinaa. Ei meinaa aika oikein tämmöisiin kirjoituksiin riittää. (tapetointi kesken) Vieläkin mietin miten saisin enemmän kesään parisuhdeaikaa. Elämänkumppani täyttää tuossa vieressä tiskaria. Menen edes nyt kaveriksi.

Sitä ennen yksi tuokiokuva viikon takaa. Tyttöjeni serkku on vielä ihan pieni poika. Hänellä ei viime perjantaina ollut mitään kiirettä. Istui pihalla ja ryttäsi paperilappuja minun kumisaappaaseen ja sanoi, että ne ovat postia. Tässä vielä hyvän kesän posti sinulle. Toivottavasti saat olla illan hyvässä seurassa.

Olen perheneuvoja ja pappi Etelä-Pohjanmaalta. Kotona kanssani asuu neljä eri ikäistä naista, (osa tyttöjä vielä). Täällä päin "puhutaan asioista suoraan". Väite ei tosin pidä ihan aina paikkaansa. Vaikeat asiat ovat täälläkin joskus hankalia ottaa puheeksi. Jos elämässä pitää eksyä ja erehtyä, se on mukavampaa useimmiten kaksin kuin yksin. Siksi kompasteluja on tärkeää jakaa.

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

> Blogin etusivulle

> Parisuhteenpalikat.fi-etusivulle

Top