Älä anna syyllisyydelle liikaa tilaa

Syyllisyys muuttaa lapsen mukana taloon, jos ei ole siellä jo asunut.
Se moikkailee aina, kun pitäisi tehdä jotain tai jättää jotain tekemättä.

Pullea vaippa muistuttaa, ettet sinä ole sitä vaihtanut. Sormiruokailija kakoo, jos keskityt haarukoimaan makaroniasi omaan suuhusi. Kun sinä käännät katseesi, taapero taatusti kompastuu. Yön pimeinä tunteina mietit, leikitkö todella aidolla innostuksella legoilla vai vaistosiko seuralaisesi, ettei tässä oltu ihan sataprosenttisesti läsnä.

Syyllisyys kylvää siementään joka paikkaan. Syyllisyys istuu Känkkäränkän kainalossa mussuttaen rusinoitaan, kun äiti ja isä vielä osoittelevat toisiaan virheistä. Unohtaminenhan on välinpitämättömyyttä, parittomat sukat rakkaudettomuutta ja harhaileva katse on murha.

Syyllisyys ei saisi jäädä vakituisesti asumaan taloon. Sille ei tarvitse lähettää kutsua. Kyllä se löytää perille ilmankin. Väitän, että jos syyllisyydelle tekee pesän, niin se vie kaiken ajan ja aiheuttaa pahaa mieltä ja riitoja. Kompastujan mielen parantaa syli ja sormiruokailija oppii pureskelemaan, kun vähän harjoittelee.  

Koskaan ei voi liian usein sanoa toiselle: ”Ei hätää! Ei se haittaa.”

Ps. Lomailen ja teen parisuhdehavaintoja ja palaan kirjoitusten äärelle taas elokuussa! Rakkautta ja rentoa kesää!

Äiti, vaimo ja pappi. Uskalsin viimein itsekin luottaa elämän ihmeisiin ja maailmaan tuli kauttani uusi ihminen. Elämä ja parisuhde koostuu pienistä huomionarvoisista hetkistä, jotka yritän pukea Rakkauden roihussa sanoiksi aina sunnuntaisin.

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

> Blogin etusivulle

> Parisuhteenpalikat.fi-etusivulle

Top