Ero vanhensi sata vuotta

Sain kutsun kasvohoitoon – maksuttomaan 1,5 tunnin mittaiseen hoitoon. Ilolla otin kutsun vastaan. Vaan enpä olisi uskonut, millaisen hoidon sain :D

Nuori ja nätti tyttö kertoi noin tunnin ajan, mitä kaikkea vikaa ihossani on. Ihan oikeasti. En ihan helposti tunne näin, mutta kerron vähän. Tyttö asetti peilin kasvojeni eteen ja kysyi, mitä ongelmia näen ihossani. Hän itse myös vähän auttoi: on uurteita siellä ja täällä ja niin kirjava iho, ettei heidän asteikkonsa riitä ja suu alkaa kaartua alaspäin niin, että näytän koko ajan surulliselta.

Tunsin, miten kehoni alkoi lyyhistyä kasaan ja olo oli kuin lyödyllä. Ihan kerta kaikkiaan paniikinomainen ”pakko päästä pakoon” –reaktio alkoi hiipiä sisuksiin. Sisäisen huudon teki mieli huutaa, että ”etkö ymmärrä, ettei mua voi vähempää kiinnostaa se, miltä mun iho näyttää, mulla on paljon tärkeämpiä asioita mitä miettiä!”. Olin istunut tunnin tuolissa eikä kasvohoitoa oltu vielä aloitettu ja jouduin toteamaan, että olen pahoillani, mutta minun täytyy nyt varmaan mennä. Ja menin myös.

Hoitolasta ulos päästyäni tuli itku. Ja itkin bussimatkan kotiin asti. Tytön kysymys siitä, onko ollut viime aikoina stressiä, osui kipeästi. Toden totta, eroa edeltävä aika avioliitossa, ero ja kaikki mitä sen jälkeen on tapahtunut, näkyy ihollani. Kokemuksen jälkeen tunnen itseni väsyneeksi ja vanhaksi. Ehdin jo matkalla kotiin miettiä, että eipä ihme, ettei vastaan ole tullut uutta kumppaniakaan.

Tänään jouduin katsomaan itseäni ihan kunnolla peiliin, konkreettisesti. Eletty elämä näkyy ja tuntuu. Se näkyy ryhdissä ja kehon koostumuksessa. Se näkyy voimavaroissa ja siinä, mikä tuntuu tärkeältä. Se näkyy pinnalla ja syvällä. Ero näkyy tavassa katsella maailmaa. Kaikki elämänkokemukset ovat vähän kuin linssejä, joita kasataan päällekkäin ja aina maisema vähän muuttuu. Ja sisällä itsessä joku juttu aina vähän vaihtaa asentoa ihan peruuttamattomasti. Ja niin kai pitää ollakin.

Olen 43-vuotias kahden koululaisen äiti, sielunhoidon tuntiopettaja ja tutkija, terapeutti, pappi, mindfulness-, eroseminaari-, asahi- ja ryhmäliikunnanohjaaja ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhuja. Blogiteksteissäni käsittelen oman työni ja eletyn elämäni kautta parisuhteen ja rakkauden eri puolia. Seuraava eroseminaarini aloittaa 17.10.2017. Käy vilkaisemassa www.miiamoisio.fi tai facebookissa: Miia Moisio - Hyväksyvää läsnäoloa

One comment on “Ero vanhensi sata vuotta
 1. Marjatta Hakala sanoo:

  Moikka Miia pikästä aikaa.

  Olen kuullut tuon kertomasi tarinan eräältä kaveriltani.Todennäköisesti sama yritys, missä hänkin oli käynyt.Taustalla on ilmeisesti jokin “ystävä”, joka suosittelee hoitoa

  Hänkin oli myös aivan pökertynyt kohtelusta, mutta ollut kuitenkin loppuun asti.Ensimmäinen “hoito” tosin on ilmainen, mutta siihen se sitten loppuikin.

  Tavoite on saada asiakas uskomaan siihen mitä yrityksen edustaja kertoo asiakkaan ulkonäöstä ja jota peilin kanssa yhdessä tarkastellaan ja varmistellaan hoidon tarvetta !!! Iästä riippumatta.

  Tosin kaverinikaan ei ollut lähtenyt maksumieheksi. Siitähän siinä on kysymys. Yrityksen tapa koukuttaa asiakkaikseen on todella röyhkeä.

  Vaikutelmaksi jää, että elät monella tapaa rikasta ja vaihtelevaa elämää. Mielestäni on hyvä, että ihmiselle jää aikaa eheytyä rankkojen ihmisuhdetragedioitten jälkeen, vaikka en tiedä eroosi johtaneita syitä. Uusperhekuviot vaativat kypsyyttä ja eheyttä monella tapaa jo siksi, että usein ne koskettavat useampaa ihmistä, joista osa ei valitse mitään. Heidän puolestaan valitaan.

  Ja lopuksi:oikeassa vaiheessa läksit pois aivopesupaikasta. En todellakaan usko, että ulkonäössäsi tai ulkoisessa olemuksessasi olisi mitään estettä mihinkään eikä myöskään uusien ihmissuhteiden luomiseen.

  Toukokuu alkaa olla lopuillaan – minun vuodenaikani. Luomakunta herää, se on parasta mitä voi olla.

  Rakkain terveisin Marjatta ( kiitollinen graduoppilaasi)

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

> Blogin etusivulle

> Parisuhteenpalikat.fi-etusivulle

Top