Kaksikymmentä tapaa selvitä kesästressistä!

Stressi! On viimein odotettu kesä. Lehtien palstojen perusteella Suomen lyhyt suvi on pahin stressiaika vuodessa. Laita siis tänäkin kesänä kalenteriin:

 1. Työstressi
 2. En ole vieläkään rantakunnossa -stressi
 3. Mitä tehdään lomalla? -stressi
 4. Laiskotteleva teini -stressi
 5. Loma alkaa kohta ja työt ihan kesken -stressi
 6. Parisuhdestressi
 7. Taas sataa -stressi
 8. Perhestressi
 9. Tunkeilevat isovanhemmat -stressi
 10. Sukulaiskyläilystressi
 11. Ärsyttävät kesävieraat -stressi
 12. Kesän lopussa kaikki eroaa -stressi
 13. Loputon määrä häitä/polttareita/rippijuhlia/syntymäpäiviä/sukujuhlia -stressi
 14. Hellestressi
 15. Punkkistressi
 16. Kaikkien kesä on parempi kuin mun kesä -stressi
 17. Rahastressi
 18. Söin liikaa makkaraa, vaikka piti syödä marjoja -stressi
 19. Lomaltapaluustressi
 20. Kesä on liian lyhyt -stressi

Jos sait merkittyä stressikesääsi vähintään viisi yleisesti suositeltua stressiä, selviät kesästä stressitavoitteiden mukaisesti!

Kesä on kesä stressillä tai ilman. Vaikka tämä kesä menisi puihin, tulee uusi taas ensi vuonna. Voit myös unohtaa kaikki stressit ja olla vaan lomalla. Sekin on hyvä vaihtoehto, vaikka mediaa seuratessa ei ehkä uskoisi.

Pappi. Uhkailija, kiristäjä ja lahjoja. Kolmikymppinen kersalauman kasvattaja sekä johdonmukaisuuden harjoittelija, jonka lapset (epä)uskovat numeroita 1, 2 ja 3. Toistaa päivittäin lauseita: ”vedä vessa ja pese kädet” sekä ”meidän pitää jo mennä". Jaksaa säännöllisesti turhaan uskoa, että hiljaisuus syntyy huutamalla sekä koettaa ratkaista erimielisyyksiä omasta mielestään rakentavasti - sanomalla ”miksi sä aina” tai ”voisitko edes joskus”. Ei elä kuten opettaa, mikä on usein ihan hyvä niin. Kirjoittaa Rakkauden Roihussa joka toinen sunnuntai teemalla parisuhdetta, perhettä ja usein monta erhettä.

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

> Blogin etusivulle

> Parisuhteenpalikat.fi-etusivulle

Top