Kuinka usein saat jalkahieronnan?

Teini-iässäni äiti rakas tarjosi minulle oivalluksen siitä, miten yhteyttä ylläpidetään koskettamalla. Koska olin jollain tapaa yrmeä milloin mitenkin ja kävimme molemmat kiukutellen läpi tuiki tarpeellista itsenäistymisen prosessia, läheisyys ei ollut kovin helppoa. Mutta jalkapohjia saattoi aina painella.

Minä lojuin sohvalla, äiti oli laittanut minulle mukavasti tyynyjä selän ja niskan taakse. Hän istui sohvan toiseen päähän, otti minun jalkani syliinsä ja hieroi ensin toisen, sitten toisen. Vielä villasukat jalkaan, ja lopuksi torkkuhuopa peitteeksi.

Viisas äiti.

Parhaat viisaudet kannattaa lainata omaan matkaan. Yhteys edellyttää hellimistä. Toisen helliminen on suurinta viisautta rakkaussuhteessa ylipäätään. Rakastetun helliminen jalkoja hoitamalla on vähintäänkin suurta viisautta.

Jalat ovat niin herkät. Kun pitelee toisen jalkaterää kämmenellään ja silittää toisella kädellä ihoa nilkasta jalkapöydälle, sivelee melkein koko ihmistä.

Kun antaa lämpöä toisen varpaille kämmentensä välissä, levittää lämmön tuntua koko ihmiseen.

Kun hakee väsymyksen kohtia toisen jalkapohjan lihaksista, painelee hellästi pois toisen koko työstressiä ja kiirettä.

Kun hieroo päkiöitä peukaloillaan, kulkee kosketuksella taaksepäin niitä päivän reittejä ja polkuja, joita toinen on ottanut ja kulkenut.

Kietoen sormensa ympäri toisen jalkojen, kuuntelee kaikuja toisen tanssista ja laahustuksesta ja marssista ja kompastuksista, ja kannattelee niitä kaikkia askelia rakastaen.

Rakkaus on muun muassa lämpöä toista kohtaan. Äiti voi välittää rakkauden lämpöä lapselleen, teinilleen. Lämmittävää rakkautta jakavat rakastavaisetkin.

Sormenpäillä rakastaja tunnustelee, millä tavalla toisen jalkaterät ovat kauniit kuin kukan terälehdet. Ja hän lepää siinä rentona ja nauttii. Ainakin minä nautin loputtomasti siitä, kuinka toisesta näkyy se, miten kosketus vaikuttaa.

Katselen hiljaa sivellen, ja ajattelen kuinka kaunis hän on päästä jalkoihin, hehkuilee kuin kulta ja kissan turkki.

Kosketus on suloista. Ja toisen voi viedä niityille, merenrannoille ja metsien siimeksiin valikoiden ja kokeillen kaikkia ihania, tuoksuvia voiteita. Sitten pukea toiselle jalkoihin ne lämpimät villasukat ja antaa suukkosen rystysille.

Onnea on.

Parisuhde merkitsee muun muassa sitä, että on rakastettu ihminen, jolle saa antaa tällaisen arkisen hellittelyn lahjan vaikka monta kertaa viikossa.

Sehän on kaiken lisäksi hyvin rentouttava lahja. Toisen on tyytyväisenä ja jaloista saakka onnellisena nukahdettua, voi siinä vieressä hyvin mielin vielä hetkeksi keskittyä kaikenlaisten ja suurisuuntaisempienkin joululahjojen suunnitteluun. Kun on pidellyt toista kuin kukkaa kämmenellään.

Minä olen rakastunut. Oikeastaan elän jatkuvan rakastumisen tilassa. Kun tämä rakkaus tuli, se pirstoi elämän silloiset puitteet ja kokosi ne aivan uudenlaisiksi. Suhteet, perheet ja sidokset murtuivat ja muuttuivat. Sitten seurasi onnellisuutta. Rakastuminen on nyt jatkunut jo vuosia. Minä hämmästelen ja tutkin sen kokemuksia ja tunteita riemuissani, häkeltyneenä.

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

> Blogin etusivulle

> Parisuhteenpalikat.fi-etusivulle

Top