Onni löytyy arjesta?

Vuosia sitten mietin tuota Mannerheimin Lastensuojeluliiton slogania ja melkein inhosin sitä. Olin kotiäitinä ja arki ei tosiaankaan siinä kohtaa aina tuntunut kovin hehkeältä. Oma olo oli usein hyvin turhautunut ja sellainen, että kaikilla muilla on elämä paitsi minulla. Peilistä katsoi todella väsynyt ja itsestään etääntynyt nuori äiti. Väsymys tekee ihmiselle ihmeitä – kaikki kaunis vääristyy ihan väärään asentoon.

Väsyneessä arjessa ei ollut aikaa tiedostaa, mitä parisuhteelle tapahtui. Tiedostaminen on tapahtunut paljon myöhemmin. Kaikille pienten lasten vanhemmille tekisikin mieli sanoa, että pitäkää niin hyvä huoli toisistanne kuin ikinä osaatte. Ja kaikille muillekin tietenkin, mutta kyllä pikkulapsiarki on parisuhteen kannalta haastavaa, vaikkakin usein myös onnellista aikaa.

Tällä hetkellä tuntuu vaikealta ajatella, etten osannut nauttia niin paljon kuin olisin voinut. Miten en ymmärtänyt ihan tavallisen arjen merkitystä?

Ero pistää koko elämän ihan uusiksi. Se hajottaa vanhan ja pakottaa aivan erityiseen prosessiin. Ero hajottaa myös vanhan arjen. Itse kuvailisin eron jälkeistä aikaa erityistilanteeksi. Se on niin akuutti, kipeä ja sekava tilanne, että siinä on koko ajan jotain uutta, josta pitää selviytyä. Arki ei ole enää tuttua perusarkea vaan jotain ihan muuta.

Itselleni kävi niin, että huomaamattani arki alkoikin uudelleen. Jonain päivänä istuin keittiön pöydän ääressä lasteni kanssa ja tajusin, että mehän ollaankin kokonainen perhe taas. Ja arki toimii aika mukavasti ja meillä on hyvä olla kolmistaan. Joskus tunne kokonaisemmasta perheestä on vähän kuin haamukipu, joka välillä muistuttaa itsestään, mutta menee sitten taas ohi.

Tällä hetkellä minusta tuntuu, että onni todellakin löytyy arjesta. Se että kaikilla on hyvä olla ja arki koostuu pienistä perusjutuista, tuntuu ihan luksukselta. Tiukkojen aikojen jälkeen on helppoa olla kiitollinen tavallisista asioista. Rakkaus asuu arjessa ja meidän arkemme on lastemme lapsuus. Arki ei ole siis mikään pikkujuttu – nautitaan siitä.

 

 

Olen 43-vuotias kahden koululaisen äiti, sielunhoidon tuntiopettaja ja tutkija, terapeutti, pappi, mindfulness-, eroseminaari-, asahi- ja ryhmäliikunnanohjaaja ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhuja. Blogiteksteissäni käsittelen oman työni ja eletyn elämäni kautta parisuhteen ja rakkauden eri puolia. Seuraava eroseminaarini aloittaa 17.10.2017. Käy vilkaisemassa www.miiamoisio.fi tai facebookissa: Miia Moisio - Hyväksyvää läsnäoloa

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

> Blogin etusivulle

> Parisuhteenpalikat.fi-etusivulle

Top