Treffeillä hyvässä seurassa

Maanantaina kalenterissani luki “Minä-päivä”. Päivä, jolloin en tee mitään töihin liittyvää, en hoida muita velvollisuuksia enkä näe ketään. Yleensä vain herään aamulla ja mietin, että mitä tahtoisin tänään tehdä. Tänä maanantaina minä-päiväni meni kuitenkin hieman toisin. Olin nimittäin jo etukäteen päättänyt, että veisin itseni treffeille.

Rakastan treffien suunnittelua. Miettiä mistä toinen ihminen pitää tai miten tuoda pieniä elementtejä häneen haaveistaan todeksi treffien puitteissa  Ja aina silloin tällöin tulee itsellekin ajatus siitä millaisille treffeille olisi sillä hetkellä mukava päästä. Juuri nyt elämässäni ei kuitenkaan ole ketään, jonka kanssa lähteä treffeille. Se on aina välillä harmittanut aika paljonkin. Lopulta kuitenkin tajusin, että turha minun on odottaa jonkun ihmisen ilmestymistä, elää sitten kun-elämää, sen sijaan voin tehdä asioista totta jo nyt, itseni kanssa.

Tällä kertaa minä-päiväni sisältö oli siis ennakkoon suunniteltu. Pakkasin eväät reppuun, mutta en käytännön syistä johtuen kuitenkaan suunnanut alkuperäisen suunnitelmani mukaan Vallisaareen vaan otin lautan tuttuun Suomenlinnaan. Vaeltelin Suomenlinnan kaduilla ja poluilla. Nautin maisemista ja loppukesän auringosta. Kuninkaan portilla istahdin alas ja kaivoin repustani eväät, lämpimän termosmukillisen chaita sekä peperia ja kyniä piirtämistä varten. Ampiaset eivät kuitenkaan osanneet kunnioittaa minä-päiväni luonnetta vaan olivat turhankin sosiaalisia, joten suurin osa eväistä täytyi syödä matkaa jatkaessa. Suomenlinnan jälkeen lähdin kävelemään hitaasti kohti Kalliota. Matkalla yritin ihailla Helsinkiä ulkopuolisin silmin ja näin valtavan määrän kauneutta, joka arjen kiireessä vain katoaa silmistä. Lopuksi vein itseni vielä herkulliselle aterialle Sandroon. Vatsa täynnä ja mieli luontoilmasta virkistyneenä olin kiitollinen antoisista treffeistä.

Alunperin idea minä-päivästä syntyi tarpeesta ottaa säännöllisin väliajoin aikaa itselleni parisuhteen keskellä. Tarpeeton se ei ole kuitenkaan näin yksin eläessäkään. On aivan eri asia tietoisesti ottaa aikaa itselleen kuin vain väistämättä olla itsekseen. Erityisesti, kun minä-päivääni kuuluu ajatus siitä, ettei tarvitse miettiä pyykkivuoria, jotka täytyisi pestä tai sähköposteja joihin vastata. Minä-päivä on erikseen varattua aikaa omaa mukavuutta ja hyvinvointia varten.

Tämän minä-päivän aikana muistin, että aina itsensä huomioiminen ei tarvitse kokonaista päivää. Joskus terffitkin riittävät. Eivät treffit tietenkään tunnu täysin samalta, kun vierellä ei ole toista ihmistä, mutta turhaakaan tämä ei ole. Onhan se jo ihan tulevien parisuhteidenkin kannalta hyödyllistä miettiä mitä treffeiltä toivoo ja mistä ylipäätänsä pitää. Lisäksi oppii nauttimaan asioista myös itsekseen ja antamaan itselleen luvan hemmotteluun ja rentoutumiseen. Oppii pitämään itsestään huolta kuten pitäisi rakastetustaan. Se on tärkeää. Kokeile siis sinäkin kysyä tänään itseltäsi, että minne veisit itsesi treffeille. Sen jälkeen toteuta se, ja luota siihen, että olet hyvässä seurassa.

Tietoa

Itsekseen elävä, parisuhdettaan odotteleva ja kirkon nuorisotyönohjaajana työskentelevä transmies. Elämässäni ihmettelen ja pohdiskelen paljon, erityisesti ilmiöitä ihan arkisten asioiden takana. Tekstejäni löydät täältä joka torstai.

4 comments on “Treffeillä hyvässä seurassa
 1. Asking questions are truly nice thing if youu are not understanding anything
  entirely, however this article gives fastixious understanding yet.

  my website otomatik pergola izmir

 2. If you want to take a good deal from this article tthen yoou hve to apply these strategies to
  your won website.

  my website; Çilingir fiyatları

 3. Saç Ekimi sanoo:

  I have to thank you for the efforts you have
  put in penning this website. I am hoping too view the same high-grade conten by you later on as well.

  In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my very own blog nnow ;)

  Feel freee to visit my page: Saç Ekimi

 4. En iyi Dijital Kartvizit kartvizit ile
  yakın zamanda tanıştım. hızlıca bir adet alıp kullanmaya başladım.
  kullanımı kolay, hızlı ve kullanıcı dostfu bir teknoloji
  yaygınlaştığı zaman daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

> Blogin etusivulle

> Parisuhteenpalikat.fi-etusivulle

Top