Mitä sillä on housuissa?

Kuvitellaan, että saisit rakentaa itsellesi unelmiesi kumppanin. Saisit valita häneen kaikista mahdollisuuksista juuri sinulle sopivimmat osaset. Mitä tuolta ihmiseltä löytyisi housista? Vai olisiko sillä sinulle merkitystä? Onko sinulla sukuelinpreferenssiä?

Seksuaalinen suuntautumisemme kertoo mikä on tyypillisesti niiden ihmisten sukupuoli-identiteetti, joihin tunnemme pääasiassa vetoa. Se ei kuitenkaan kerro siitä, mitä noilla ihmisillä voi olla housuissaan. Esimerkiksi osalle heteronaisista ei olisi minkäänlainen ongelma kiinnostua tai olla suhteessa transmieheen, jolle ei ole tehty sukuelinkirurgiaa, tai joka ei sellaista halua. Osalle se voisi olla juuri sellainen asetelma, jonka he unelmiensa kumppania rakentaessa kokoaisivat. Joillekin se taas voisi tuntua jo ajatuksena mahdottomalta. Kenenkään seksuaalinen suuntautuminen ei kuitenkaan muutu heidän suhtautumisensa myötä. He ovat kaikki tässä esimerkissä edelleen miehistä kiinnostuneita heteronaisia. Heillä on vain erilaiset preferenssit sukuelinten suhteen.

Kirjoa sukuelinpreferenssissä on luultavasti yhtä paljon kuin on meitä ihmisiäkin. Olemme vain usein tottuneet ajattelemaan asioita yksinkertaisemmin. Ajattelemaan, että kaikki varmaan tuntevat suurin piirtein samoin kuin me itse. Keskustelujen ja kokemusten kautta voimme kuitenkin huomata, että jollekin housujen sisällöllä on enemmän väliä kuin toiselle ja joku toivoo aivan toista kuin toinen. Kokemus seksuaalisesta suuntautumisesta voi kuitenkin yhä olla sama, ja onkin rakentavaa huomata, ettei yksittäinen termi kerro meistä läheskään niin paljon kuin helposti oletamme.

Oletko koskaan edes pysähtynyt miettimään, että mitä unelmiesi kumppanilla on housissa? Oletko antanut itsellesi tilaa ajatella kaikkien mahdollisuuksien moninaisuutta? Joskus ympäröivä maailma tarjoaa niin vahvasti yhden selkeän totuuden, ettemme edes osaa pysähtyä miettimään mitä siitä ajattelemme. Joskus tuo pysähtyminen voi avata valtavia ovia omaan itseemme ja kuljettaa pois epämukavuusalueelta, jolle olemme tahtomattammekin päätyneet. Joskus pysähtyminen ei muuta omaa kokemustamme lainkaan, mutta muistuttaa siitä kuinka valtavan monipuolisessa todellisuudessa elämmekään. Haitaksi se ei kuitenkaan koskaan ole.  Niinpä kysyn sinulta uudestaan: Mitä unelmiesi kumppanilla on housissaan? Pysähdy hetkeksi ajatuksesi ääreen ja jaa se vaikka ystäviesi kanssa. Voitte oppia toisiltanne. Niin minäkin tein ja kuinka kiitollinen siitä olenkaan.

Tietoa

Itsekseen elävä, parisuhdettaan odotteleva ja kirkon nuorisotyönohjaajana työskentelevä transmies. Elämässäni ihmettelen ja pohdiskelen paljon, erityisesti ilmiöitä ihan arkisten asioiden takana. Tekstejäni löydät täältä joka torstai.

Rakkaudenroihu.fi

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

> Blogin etusivulle

> Parisuhteenpalikat.fi-etusivulle

Top